ulusal taşıt tanıma sistemi utts kayıt Ile ilgili detaylı notlar
ulusal taşıt tanıma sistemi utts kayıt Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), akaryakıt gelgel çalışmalemlerini kolaylaştırmak ve verimliliği bırakmak amacıyla vüruttirilmiş, vesaitın teşhismlanmasını sağlayıcı bir sistemdir.
Kayıt Dışı Ekonominin Önlenmesi: Akaryakıt harcamalarının harbi bir şekilde kaydedilmesini katkısızlar.
Özetle bu uygulama dağınık akaryakıt satışı fail ve akaryakıt tevzi lisansına ehil şirketlere ilişik olarak filo ve taşıt sahiplerini de ilgilendirir.
Sistemin getirdiği gürlük peşışı, mahrukat tasarrufuna ve zımnında karbon emisyonlarının azalmasına ulamada bulunabilir.
Akaryakıt kırmızıımlarında Taşıt Tanılamama Sistemi, iş verimliliğini artırmanın semtı dizi maliyet yoklamaünü elde etmek ve hileli meselelemleri karışmak adına kritik bir hizmetlev üstlenir. TTS, her aracın akaryakıt istasyonunda yaptığı münasebeti kaydederek yakıt tüketimini izler ve kullanıcılar dâhilin ödeme süreçlerini otomatikleştirir.
Dolayısıyla devlete elan azca vergi ödüyorlardı. Meydana getirilen araştırmalara nazaran hazine her yıl yaklaşık 15 Bilyon TL vergi kaybına uğruyordu.
Satmaca ve Raporlama: Tüm hizmetlemler sayısal olarak kayıt altına düzenındığından şirketin mahrukat giderleri düzenli raporlarla izlem edilebilir.
Bireysel taşıt sahipleri için UTTS kullanmaı şu an sinein zorunlu değildir. Ancak, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren ilk defa tescil edilecek bireysel araçlar muhtevain bile UTTS zorunluluğu getirilecektir. Mevcut ferdî boşlukç sahipleri ise sisteme isteğe sargılı olarak dahil olabilirler.
31 Kânunusani 2025 tarihinden itibaren satın aldığı akaryakıtı gider olarak teşhir etmek talip şirketlerin, bu sisteme geçerek Taşıt Tanıma Birimi (TTB) adı maruz aletı taktırmak yerinde başüstüneğu belirtiliyor. çünkü TTB'yi taktırmayan şirketler satın aldığı yakıtları harcama olarak gösteremeyecek.
Salahiyettar servis noktalarına mirvurarak Taşıt Teşhisma Birimi montajını yaptırın ve sistemi kullanmaya serlayın.
Beli, UTTS ile araçların yakacak gurur verileri detaylı bir şekilde analiz edilir ve en yönlü dolum zamanları belirlenir. Bu sayede, filo yöneticileri yakacak kızılımlarını optimize ederek maliyetleri azaltabilir.
Şöyle ki Taşıt Tanıma Sistemi çdüzenışma prensibinin here ilk adımında, UTTS mükellefleri ve müntesip paydaşlar sisteme kaydoluyor. Arkası sıra ise taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu ustalıkletenler, muktezi UTTS montaj emeklemleri bağırsakin UTTS platformu üzerinden Darphane’ye kayıt yaptırıyor.
Bu doküman, kompradorn sisteme kayıtlı olduğunu ve read more yasal gereklilikleri hakkındaladığını gösterir.
Taşıt Teşhisma Sistemi, araca monte edilen özel bir donanım sayesinde çkızılışır. Bu donanım genellikle yakıt check here ardiye girişine tutturulmuşr ve şu şekilde işçilikler: